Nieuwsbrief

* Emailadres

* Relatienummer

* Postcode

* Huisnr

Lijst
SDS info (voor donateurs)SDS persberichten

Als ik dit vooraf had geweten

De Stichting Downsyndroom is een unieke samenwerking aangegaan. Samen met de moeder van een Vigo met Downsyndroom gaan we een documentaire maken voor nieuwe en aanstaande ouders. En u kunt helpen.

Angela Lukus is moeder van drie kinderen. Haar jongste van bijna 2 jaar, Vigo, heeft Downsyndroom. Het was voor haar en haar man een grote verassing na de bevalling dat haar zoon Downsyndroom had. In de eerste maanden werd ze overrompeld door emoties en zorgen. Ze had daarom behoefte aan de ervaringen van andere ouders zonder haar eigen verhaal te hoeven delen. Hierdoor kwam ze op het idee om een documentaire te maken voor nieuwe en aanstaande ouders van kindjes met Downsyndroom.

Als ik dit vooraf had geweten from 5GRADENOOST on Vimeo.

 

Angela , sociaal pedagoog Marlies Wisse, Angelique de Visser , filmmakers 5graden oost en de SDS zetten zich in om deze film te gaan maken.

We willen door middel van een film ouders met een kindje met het Downsyndroom aan het woord laten over de zwangerschap en de eerste periode na de bevalling. Wat ging er door hen heen toen ze erachter kwamen dat hun kind Downsyndroom heeft? Wat waren de bijzondere en moeilijke momenten? Wat staat hen en het gezin de eerste periode te wachten? De beleving van de ouders staat centraal in deze documentaire. Zo divers mogelijke ervaringen gaan aan bod komen. Deze ervaringen van andere ouders bieden op dat moment troost, steun en herkenning.


Om het financieel te realiseren is er in eerste instantie een crowdfundingsactie opgestart:

Met deze crowdfundingsactie hebben we 12092 euro opgehaald.

Maar we zijn er nog niet, we hebben nog alle hulp nodig.

 

Donaties kunnen vanaf nu rechtstreeks bij Stichting Down Syndroom gedaan worden:

NL40 RABO 0367108445, tnv Stichting Downsyndroom te Meppel

Onder vermelding van “Als ik dit vooraf had geweten”.

 

Iedere hulp is nog altijd welkom, wil je voor ons project gaan hardlopen, heb je items/diensten voor een veiling in het nieuwe schooljaar of heb je een ander idee, neem contact met ons op via onze Facebookpagina.: alsikditvoorafhadgeweten.

Hierop kunt u ook allerlei leuke acties bekijken van mensen die zich al hebben ingezet voor deze film.
Meer informatie? Een mail sturen kan uiteraard ook : alsikditvoorafhadgeweten@gmail.com

De opbrengst van het ebook “Ter wereld gebracht door een Engel”  gaat deels naar de documentaire ‘alsikditvoorafhadgeweten’ en deels naar de spaarpot van Daenan. De e-books kunnen via een persoonlijk bericht aan https://www.facebook.com/downandbeautiful/ of aan downandbeautiful@gmail.com worden besteld voor 7,50 Euro. Zie ook Down+Up herfst 2016 voor meer informatie.

Reacties plaatsen niet mogelijk