Bijzonder filmpje

Ter gelegenheid van Wereld Down Syndroom Dag presenteerden we gisteren een bijzonder filmpje. Want als je hoort dat je kindje Downsyndroom heeft, heb je een heleboel vragen. De belangrijkste daarvan zijn: Hoe gaat mijn leven er straks uitzien? Kan dit kindje wel gelukkig zijn?

Helaas kunnen we daar geen standaard antwoord op geven. Geen leven is gelijk. Ook niet als je Downsyndroom hebt. We kunnen je wel een kijkje geven in wat verschillende levens met Downsyndroom.
Vandaar dit filmpje, dat ook mensen die niet zwanger zijn een beeld geeft van de mooie kanten van Downsyndroom.
Help ons dit filmpje en de boodschap te verspreiden door het te delen met je familie en vrienden. Samen kunnen we mensen laten zien hoe waardevol het leven mét Down kan zijn.

 

Muziek: Blue Piano by Dana Boulé –http://freemusicarchive.org/mus…/Dana_Boule/Blue_Piano_1544/
en ‘Tim Halperin – Only love’.
Regie: Kjell Schipper
Camera/montage: Anne Paul Roukema
Voice Over opname: Jan Kisjes
Script: Linda Germs (Upside van Down)
Onze inspiratie:
Vorig jaar bracht de Spaanse stichting Downsyndroom een prachtig filmpje uit met de titel “Dear future mom”. Het was het antwoord op de mail van een aanstaande moeder die aangaf zwanger te zijn van een kindje met Down. En ze was bang. Het inspirerende filmpje zei meer dan woorden ooit kunnen doen. We hadden al lang de wens iets dergelijks ook voor Nederland te maken. De video die ons geïnspireerd heeft: https://www.youtube.com/watch?v=Ju-q4OnBtNU

 

Reacties plaatsen niet mogelijk