Censuur voor Dear Future Mom
De Franse Conseil Supérieur de l’Audiovisuel, kort de CSA, de hoogste autoriteit op het gebied van de publieke omroep in Frankrijk, is van mening dat de video “Dear Future Mom”, waarin het leven van  jongeren met een beperking wordt getoond, sommige vrouwen zou kunnen “storen”. Al in 2014 gebood de CSA daarom de distributie van “Dear Future Mom” in de reclameblokken op M6, Canal + en D8 te stoppen. Volgens de CSA is de film “waarschijnlijk storend” voor vrouwen die zouden kunnen besluiten de zwangerschap te beëindigen als hun ongeboren baby trisomie 21 zou hebben.
De Fondation Jérôme Lejeune heeft daarom beroep aangetekend tegen het besluit van de CSA bij de hoogste Franse administratieve rechter, de Conseil d’État (tegenhanger van onze Raad van State). De Fondation (stichting) protesteerde tegen de “censuur” van de audiovisuele politieagent. Nu heeft de het Conseil d’État de CVA echter in het gelijk gesteld. De video “Dear Future Mom”, met jonge mensen met Downsyndroom, past niet in de reclameblokken op televisie, aldus de rechter.
“Dit is duidelijk censuur en een ontkenning van het recht op burgerschap van mensen met het Downsyndroom” stelt de Fondation Jérôme Lejeune. Zij gaat nu  in beroep bij het Europese hof voor de mensenrechten.
 
Zie hier de film Dear Future Mom
Bronnen voor dit nieuwsitem:

Reacties plaatsen niet mogelijk