De nieuwe maatregelen

Hierbij een overzicht betreffende jullie kinderen en de nieuwe maatregelen:

– De kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen vanaf 11 mei weer naar school.
– De kinderen op het regulier onderwijs voor de helft van de tijd.
– De kinderen op het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd volledig.
– Let wel, het VSO (kinderen vanaf 13 jaar) begint nog niet. Maar er zijn VSO scholen waar leerlingen wel naar toe kunnen als er thuis problemen zijn. Je weet zelf of dit voor jouw kind geldt, de school bericht hier zelf over.
– kinderen met Downsyndroom lopen niet meer risico op besmetting dan andere kinderen. Ook niet met onderliggende klachten of diagnoses, zie ook deze pagina. Hier staat nu ook een document waarin de Nederlandse vereniging van Kinderartsen informatie geven over de komende periode dat kinderen weer naar school kunnen.
– kinderen met Downsyndroom worden niet zieker dan andere kinderen als ze mogelijk het virus wel krijgen.
– dit zijn natuurlijk geen garanties. Voor sommige kinderen kan je je terecht zorgen maken. Heb je twijfels, maak je je zorgen over jou eigen kind? Het allerbeste kan je contact zoeken met je eigen kinderarts. Je hebt nog tot 11 mei om contact te zoeken, bel ze niet allemaal vandaag.

Tenslotte, op social media en internet kan je allerlei teksten vinden die net wat anders zeggen. Wij houden ons aan de richtlijnen van de Nederlandse vereniging van Kinderartsen, het RIVM en de overheid. En de gegevens die wereldwijd worden verzameld door de DSI (Down Syndrome International)

Reacties plaatsen niet mogelijk