Downsyndroom en coronavirus

De vereniging van kinderartsen adviseert om kinderen met ernstige longaandoeningen thuis te houden. Dit geldt ook voor kinderen en volwassenen die naast Downsyndroom ernstige longaandoeningen hebben.

We lopen allemaal het risico dit virus op te lopen, maar we maken ons natuurlijk het meest zorgen over wie erg ziek kan worden als het wordt blootgesteld aan COVID-19/ coronavirus. Volgens het RIVM, de wereld gezondheidsorganisatie en vele internationale “stichtingen downsyndroom” zijn de mensen met het grootste risico om erg ziek te worden:

oudere volwassenen
en
mensen met ernstige chronische medische aandoeningen zoals hartziekte, diabetes of longziekte.

Als je kind met Downsyndroom tot deze risicogroep behoort is het verstandig het advies van de kinderartsen ter harte te nemen. Alleen Downsyndroom is op zich geen reden om thuis te blijven. Maar we horen al wel dat scholen verkouden kinderen naar huis sturen. En veel kinderen met Downsyndroom zijn van september tot mei verkouden. Als je als ouder geen verandering ziet in de verkoudheidsklachten, weet je dat het de gewone verkoudheid is.

Zodra er andere gegevens in de wereldwijde “downsyndroom-wereld” naar voren komen, laten we het hier weten. Maar nu zeggen de deskundigen: alleen die kinderen die naast Downsyndroom chronische medische aandoeningen hebben, kunnen het best thuis blijven.

Kijk ook: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/laat-je-kind-thuis-adviseren-kinderartsen-aan-ouders-van-kinderen-met-long-en-hartziekten/?fbclid=IwAR1g511QaGYg4CdeiZKehayShUHdPfGf6ZvHzlt0kPDjLDBynoIwNQ0BfeA

Reacties plaatsen niet mogelijk