Drie genomineerden voor publieksprijs Pablo

Op 13 november 2018 worden tijdens een feestelijk gala in Grand Hotel Huis ter Duin voor het eerst de ‘INC Awards’ uitgereikt. Prijzen voor organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking. Naast de Awards voor bedrijven, hebben de organiserende Stichting De Upside van Down en Stichting Downsyndroom een publieksprijs in het leven geroepen: de Pablo.

Drie genomineerden

Voor deze publieksprijs – de Oscar onder de Awards – zijn drie mensen genomineerd die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de positieve beeldvorming en verbetering van levenskwaliteit voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn genomineerd voor hun inzet en invloed. Het publiek bepaalt wie de speciale oeuvre Award dit jaar het meest verdient: Johnny de Mol, Michel Weijerman of Thijs Swinkels. Iedereen kan stemmen via www.incawards.nl/nomineren.

Ontknoping tijdens gala 
Tijdens een feestelijk gala op 13 november 2018 is de ontknoping in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De Pablo publieksprijs wordt uitgereikt door Pablo Pineda, die als eerste student met het syndroom van Down een universitaire graad behaalde. Mensen met een verstandelijke beperking en hun ouder(s)/begeleider(s) en bedrijven en ondernemers die deze doelgroep een warm hart toe dragen, zijn van harte welkom tijdens het gala. Ervaar het rode lopergevoel en beleef een geweldige avond onder begeleiding van Nicolette van Dam en Eveline Kamperman.

Prominenten 
Linda Germs, directeur Stichting de Upside van Down: “De genomineerden zijn prominenten in hun werkgebied. Johnny de Mol kreeg de nominatie omdat hij met zijn programma’s het grote publiek liet zien dat mensen met een verstandelijke beperking heel veel kunnen. Zijn programma’s hebben er toe bijgedragen dat mensen anders zijn gaan kijken naar mensen met een beperking. Thijs Swinkels is pionier op het gebied van inclusie van mensen met een verstandelijke beperking in de horeca. Hij maakte van Brownies&downieS een begrip en bracht mensen met een verstandelijke beperking in direct dagelijks contact met onze maatschappij. Kinderarts Michel Weijerman tilde de gezondheidszorg voor mensen met Down naar een heel nieuw niveau. Gezondheidsproblemen worden nu in een vroeg stadium herkend en serieus genomen, er is een veel betere kwaliteit van leven ontstaan.”

Waarom de Pablo publieksprijs? 
De Pablo publieksprijs is vernoemd naar Pablo Pineda, die als eerste student met het syndroom van Down een universitaire graad behaalde. Pablo kijkt naar mogelijkheden en kansen en draagt die ook uit. Hij is afgestudeerd in de richting opvoedingspsychologie en werkt als leraar. Ook speelde hij de hoofdrol in de film Yo También die gebaseerd is op zijn leven. Hij maakt carrière en zegt dat Downsyndroom hem niet heeft weerhouden een normaal leven te leiden: “Voor mij is het een persoonlijke karakteristiek. Ik voel me goed en gezond. We moeten niet als ‘ziek’ behandeld worden. Je moet de nadruk leggen op wat je kan.” Pablo is een voorbeeld in onze maatschappij, net zoals de genomineerden voor de award dat zijn. 

Koop nu kaarten! 
Koop nu kaarten via www.incaward.nl. Voor mensen met een verstandelijke beperking en hun ouder(s)/begeleider(s) zijn er gereduceerde toegangskaarten. Meer informatie: www.incawards.nl.  Er zijn verschillende sponsormogelijkheden.

Reacties plaatsen niet mogelijk