Downsyndroom en Feuerstein: denken in mogelijkheden
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2019
09:30 - 15:30

Locatie
BCN

Categorieën


“Kan niet, bestaat niet! Als er al een plafond is, dan ken ik hem niet!”

Omschrijving

Tijdens deze studiedag zal dieper ingegaan worden op de denkvaardigheden die je nodig hebt om te kunnen leren. Hoe kun je als mediator deze vaardigheden ( cognitieve functies) bij zowel jonge als oudere kinderen stimuleren en ontwikkelen. Ook de sociale en emotionele functies kunnen niet zonder deze cognitieve functies.

De methodiek, het dynamisch leervermogen onderzoek en materialen van professor Feuerstein zullen behandeld worden tijdens deze studiedag. Er zullen praktische handvatten gegeven worden om het geleerde in de praktijk te brengen.

Deze studiedag is dan ook bedoeld voor leerkrachten, (ambulant)begeleiders én ouders van zowel jonge als oudere kinderen.

 

Sprekers

Klazien Steen (oud voorzitter van de VIM en werkzaam bij Denksterk)
Klazien heeft ruime ervaring als leerkracht, rt-er en ib-er op de basisschool en al meer dan 15 jaar werkzaam als docent pedagogiek/didactiek op het MBO in Zwolle. Zij is daarnaast één van de initiatiefnemers van de integratieklas in Dedemsvaart en thans begeleidt zij wekelijks een groep van 8 jongvolwassenen met downsyndroom in het stimuleren van hun cognitieve vaardigheden.

 

Kosten

Ouders: € 95
Professionals: € 195
Donateurs van de SDS/VIM krijgen 20% korting op bovenstaande prijzen.Word donateur!

 

AANMELDEN

Reacties plaatsen niet mogelijk