Echt meedoen in de onderbouw: op naar groep 3
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 08/11/2019
09:30 - 15:30

Locatie
BCN

Categorieën


De kleuter met downsyndroom “kleutert” langer dan de doorsnee kleuter. Het doel van de kleuterperiode is onder meer om voorbereid te worden op de schoolse vaardigheden die de leerling gedurende de verdere schoolperiode steeds meer nodig zal hebben. Daarnaast ontwikkelt de kleuter ook sociale vaardigheden die noodzakelijk zijn voor zijn verdere ontwikkeling.

Basisschool de 3 hoek in Aerle Rixtel heeft al jarenlang zeer veel ervaring met het begeleiden van leerlingen met downsyndroom. Ze hebben zelfs in 2016 hun expertise gebundeld rondom downsyndroom in een handboek.

Jeanne van Hek is een onderbouwleerkracht pur sang. Twee jaar geleden had zij 2 leerlingen met downsyndroom in haar klas en heeft toentertijd haar ervaringen al gedeeld tijdens een studiedag. Samen met haar onderwijsassistent zal zij ook nu weer komen vertellen wat er allemaal nodig is om het traject naar groep 3 in te zetten.

Daarnaast zal ook Monique Laenen, die twee jongens begeleidt op basisschool Het Talent uit Lent, vanuit haar ervaring samen met een collega een bijdrage leveren aan deze studiedag.

 

Kosten

Ouders: € 95
Professionals: € 195
Donateurs van de SDS/VIM krijgen 20% korting op bovenstaande prijzen.
Word donateur!

 

AANMELDEN

Reacties plaatsen niet mogelijk