In’s en out’s rondom onderwijs aan kinderen met Downsyndroom
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 18/09/2020
09:30 - 15:30

Locatie
BCN

Categorieën


Op vrijdag 18 september vindt de aftrap van het studiedagenprogramma van de Down Academy plaats met een informatieve dag over “ins & outs” rondom onderwijs aan kinderen met downsyndroom door Gert de Graaf en Regina Lamberts, respectievelijk onderwijsmedewerker en directeur van de SDS.

Gert de Graaf houdt zich al decennialang bezig met integratie van kinderen met Downsyndroom op reguliere scholen. Na diverse onderzoeken en projecten besloot hij er een proefschrift over te schrijven waarop hij in 2014 is gepromoveerd. Regina Lamberts zal vanuit haar expertise als directeur van de SDS en tevens als psycholoog een bijdrage leveren.

 

U kunt deze dag o.a. informatie verwachten over:

– regulier of speciaal onderwijs

– het specifieke ontwikkelingsprofiel van kinderen met Downsyndroom

– de mogelijkheden om positief gedrag te stimuleren bij kinderen met Downsyndroom waarbij “de respons maar  reageer niet methode” centraal zal staan.  Deze methode wordt uitgebreid beschreven in het onlangs door de uitgegeven boek  “positief gedrag stimuleren bij kinderen en tieners met downsyndroom” van David S. Stein.

Tot slot zal Hilde de Haan projectmanager van de Down Academy in het kort het studiedagenprogramma van 2020-2021 toelichten. Op deze manier hopen wij u een bewuste keuze te kunnen laten maken van ons geheel vernieuwde cursusaanbod dit jaar.

Aanmelden kan via onze site www.downacademy.nl 

De prijzen van de studiedagen staan hier.

Reacties plaatsen niet mogelijk