Leren op het (V)SO
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 20/04/2018
10:00 - 15:00

Locatie
BCN

Categorieën


In het voorjaar van 2017 is op basis van literatuurstudie uit zowel binnen als buitenland een pilot uitgevoerd in opdracht van de VIM. Op drie scholen voor Speciaal Voortgezet Onderwijs is gekeken naar de kennis van onderwijsprofessionals als het gaat om het belang van het stimuleren van de cognitieve
vaardigheden van leerlingen met downsyndroom. Ook ouders hebben meegewerkt aan deze pilot. De pilot bevestigd dat er een discrepantie bestaat in de wens van de ouders als het gaat om het stimuleren van de cognitieve vaardigheden aan leerlingen met downsyndroom en het aanbod met betrekking hierop op het vso.
Vanuit dit gegeven heeft de VIM de studiedag ontwikkeld. Samen met experts op het gebied van onderwijs aan leerlingen met downsyndroom wordt tijdens de studiedag richting gegeven om onderwijs voor deze doelgroep te optimaliseren. We zullen uitgebreid stil staan bij de kenmerkende leerstrategieën van leerlingen met downsyndroom en zullen handvatten aanreiken die nodig zijn om deze leerlingen zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Begrippen zoals o.a. remediërend leren, dysfatische ontwikkeling en early intervention zullen deze dag uitgebreid de revue passeren. Deze dag is bij uitstek geschikt voor onderwijsprofessionals en orthopedagogen uit het (v)so die dagelijks te maken hebben met leerlingen met downsyndroom.

Dit is een studiedag van de VIM: Donateurs van de SDS krijgen korting op studiedagen van de VIM. Vermeld bij je aanmelding dat je donateur bent van de SDS.

Reacties plaatsen niet mogelijk