Leren vanaf groep 4: maatwerk in de klas
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 24/01/2020
09:30 - 15:30

Locatie
BCN

Categorieën


De cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling verloopt bij kinderen met Downsyndroom vaak niet “volgens het boekje”. De verschillen worden vaak groter naarmate de kinderen ouder worden. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn voor de verdere schoolloopbaan van het kind met Downsyndroom als er maar op de juiste manier geanticipeerd wordt op de specifieke onderwijsbehoeften.

We zijn zeer verheugd dat Teun Dekker directeur/bestuurder van basisschool ‘De Kroevendonk’ uit Roozendaal en tevens pleitbezorger voor inclusie van leerlingen met Downsyndroom de aftrap zal verzorgen voor deze dag. Op een zeer inspirerende wijze laat hij zien welke mogelijkheden er zijn om leerlingen met een zorgvraag binnen de reguliere setting onderwijs te geven. Mensvisie en visie op het onderwijs zijn hierbij één van de belangrijkste pijlers!

Hellen Smit is werkzaam als adviseur passend onderwijs bij het Expertisecentrum Orion. Haar expertise ligt met name op het gebied van het bieden van coaching aan leerkrachten, individuele leerlingbegeleiding op het gebied van aandacht, werkhouding en taakaanpak, oplossingsgericht en handelingsgericht werken. Zij begeleidt vanuit deze functie een aantal leerlingen met Downsyndroom op de reguliere basisschool en zal deze dag haar ervaringen hierover met u delen.

Silvie van Beek heeft de afgelopen jaren meermalen op VIM studiedagen laten zien welke creatieve mogelijkheden er zijn om materialen in te zetten in het reguliere onderwijs. Vanuit ieder-1 begeleidt zij al jarenlang individueel leerlingen met Downsyndroom op de basisschool. Aan de hand van veel materiaal wordt uitgelegd hoe dit ingezet kan worden om de leerling zo optimaal mogelijk mee te laten kunnen doen.

Tot slot zal Sebastiaan Leeftink basisschoolleerkracht groep 3 en tevens vader van een dochter met downsyndroom uit groep 4 vertellen over de ervaringen met zijn dochter met Downsyndroom in groep 4.

Kosten

Ouders: € 95
Professionals: € 195
Donateurs van de SDS/VIM krijgen 20 % korting op bovenstaande prijzen.Word donateur!

 

AANMELDEN

Reacties plaatsen niet mogelijk