Seksualiteit
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 17/01/2020
09:30 - 15:30

Locatie
BCN

Categorieën


Als ouder en professional wilt u uw kind of leerling zo goed mogelijk opvoeden. Daar hoort seksuele voorlichting en opvoeding ook bij. Door seksualiteit bespreekbaar te maken, maakt u uw kind weerbaarder. Maar wat als u het zelf lastig vindt om dit thema te bespreken?

Of als u niet zo goed weet, wat u wel/niet moet vertellen. Of als u niet zo goed weet, wanneer en hoe te beginnen. Of als uw kind zich anders ontwikkelt door een beperking. Of als uw kind seksueel getint gedrag laat zien waar u zich zorgen om maakt? Door seksuele voorlichting wordt iemand met een verstandelijke beperking weerbaarder Bij mensen met een verstandelijke beperking gaan de ontwikkeling van lichaam en verstand niet gelijk op. Zij kunnen een achterstand hebben in kennis op het gebied van seksualiteit. Zij missen vaak de juiste kennis doordat zij minder toegang hebben tot boeken en internet e.d. en ook vanuit de omgeving krijgen zij vaak onvoldoende informatie en experimenteerruimte. In de praktijk blijkt dat door seksuele voorlichting mensen met een verstandelijke beperking eerder hun ervaringen gaan vertellen als het gaat om seksuele dwang of seksueel geweld en zij zich ook weerbaarder op kunnen stellen. In deze workshop wordt onder ander aandacht besteed aan het volgende:

· Hoe de seksuele ontwikkeling er doorgaans uitziet en hoe dit anders is bij kinderen met een verstandelijke beperking/ Down syndroom en hoe u hier op aan kunt sluiten.

· Omgaan met verschillen in waarden en normen.

· Seksueel (grensoverschrijdend) gedrag kunnen duiden.

· Deelnemers maken kennis met het Seks is meer… ganzenbord van O’lein. Inge Smit, sexuologe ( www.praatjesenzo.nl) en Marjolein Hottentot voormalig docent verzorging op VSO, Pro en VMBO en tevens ontwikkelaar van het “Seks is meer…Ganzenbord…Wat je wilt weten en niet durft te vragen ( Down+Up 126 2019) (www.olein.nl) zullen deze dag inhoud geven.

Niet te missen voor een ieder die te maken heeft met kinderen met downsyndroom als ouder, leerkracht, begeleider in de breedste zin van het woord.

 

Kosten

Ouders: € 95
Professionals: € 195
Donateurs van de SDS/VIM krijgen 20 % korting op bovenstaande prijzen.Word donateur!

 

AANMELDEN

Reacties plaatsen niet mogelijk