Sinterklaasintocht Amsterdam
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 14/11/2021
08:30 - 14:30

Categorieën


Sinterklaas komt er bijna aan in Amsterdam, en hoe! Voor het eerste in de geschiedenis zullen Sint en zijn Pieten over de Amsterdamse grachten naar de aankomst bij het Scheepvaartmuseum varen.

Nog nooit is Sinterklaas op deze manier verwelkomd in onze hoofdstad, hoe leuk is dat!

De unieke Sinterklaas intocht op zondag 14 november gaat er dit jaar heel leuk uitzien en zal groots worden georganiseerd!Hiermee wordt een alternatief geboden voor het niet-doorgaan van de klassieke intocht te paard. Al in augustus was duidelijk dat die dit jaar helaas niet kan plaatsvinden vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen. Op deze manier kunnen de Sint en Pieten, ondanks de beperkingen, toch op feestelijke en waardige wijze worden ontvangen in de hoofdstad.

Voor de kern Amsterdam worden 15 plekken voor kinderen onder de 10 jaar (met begeleider), gereserveerd op de rondvaartboot die achter de Sint aan zal varen. Details:(-) aanmelden via email bij de organisatie; amandainholland@gmail.com(-) Adres en aanvullende informatie volgt als mensen zich bij haar aanmelden(-) 15 plekken incl. 1 begeleider (15 kinderen + 15 begeleiders) – op basis van first come first serve(-) voor kinderen onder 10 jaar(-) Belangrijk: ouders/begeleiders zijn verplicht om hun corona check app en ID te laten zien, anders kan je niet aan boord!(-) lunchpakketten zijn aan boord(-) er zullen ook pieten aan boord zijnBelangrijk, tijden:(-) 08.30uur        Verzamelen zich alle gasten in Amsterdam.  Parkeergelegenheid aanwezig, het waar en hoe, wordt uitgelegd na bevestiging van aanmelding. (-) 9.30uur         Aan boord van de rondvaartboot(-) 10.00uur       Rondvaart over de Amstel en door de grachten achter de boot van Sinterklaas aan.  -Rond 10:00 uur komt de stoomboot vanaf de Amstel aanvaren en zal te zien zijn ter hoogte van Omval.-Rond 11.15 uur varen Sint en Pieten vanaf de Prinsengracht richting Brouwersgracht .-Rond 12.15 uur varen zij vanaf de Herengracht weer terug naar de Amstel waar ze richting het Scheepvaartmuseum gaan.-Om 13.00 uur komt de boot bij het Scheepvaartmuseum aan, alwaar de officiële intocht op een feestelijke manier afgesloten wordt.(-) 14.30uur     eindeVoor meer informatie: www.sintinamsterdam.nl

Reacties plaatsen niet mogelijk