Studiedag ‘Een kind met downsyndroom in de klas’
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 14/06/2019
10:00 - 15:00

Locatie
BCN

Categorieën


Op 14 juni sluit de VIM het schooljaar af met de studiedag “een kind met downsyndroom in de klas”. Deze dag is bedoeld voor leerkrachten, onderwijsassistenten ambulant begeleiders en ouders die komend schooljaar te maken krijgen met een kind met downsyndroom in de klas. Waar moet een leerkracht rekening mee houden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vertraagde informatieverwerking, afwezigheid van innerlijke spraak, visueel versus auditieve instructie. Hoe verloopt het contact met ouders en school? Hoe wordt de begeleiding ingezet? Kortom een informatieve onmisbare dag die hopelijk zal zorgen voor een flitsende start volgend schooljaar.

Dit zijn de sprekers op deze dag:

Emiel van Doorn van de stichting Stibco is de eerste spreker van de dag. Op het onlangs gehouden congres Passend onderwijs in de Jaarbeurs van Utrecht op 12 februari was Emiel één van de sprekers en wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij op deze VIM studiedag nogmaals zijn licht wil laten schijnen over passend onderwijs in relatie tot leerlingen met downsyndroom.

Regina Lamberts ,directeur van de SDS, zal aandacht besteden aan de essentie van goede begeleiding van leerlingen met downsyndroom. Zij zal met name stilstaan bij het specifieke gedrag van leerlingen met downsyndroom en de invloed en mogelijke interventies van de omgeving op dit gedrag.

Klazien Steen (oud voorzitter van de VIM en werkzaam bij Denksterk) zal een inleiding verzorgen over het uitgangspunt van Feuerstein dat iedereen kan leren denken en iedereen kan leren leren. Als oud leerkracht, rt-er en ib-er op de basisschool is Klazien al meer dan 15 jaar werkzaam als docent pedagogiek/didactiek op het MBO in Zwolle. Zij is daarnaast één van de initiatiefnemers van de integratieklas in Dedemsvaart en thans begeleidt zij wekelijks een groep van 8 jongvolwassenen met downsyndroom in het stimuleren van hun cognitieve vaardigheden.

 

Een divers en prikkelend programma waar ook voldoende ruimte zal zijn om ervaringen uit te wisselen. Vooraf aan de dag zullen we middels een vragenlijst uw persoonlijke vragen inventariseren. Die zullen mede richting geven aan de inhoud van de dag.
Meldt u snel aan want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en vanwege het interactieve karakter hanteren wij een maximum aan het aantal deelnemers!

Dit is een studiedag van de VIM. Aanmelden kan via deze link. Donateurs van de SDS krijgen korting.

Reacties plaatsen niet mogelijk