Voortgezet onderwijs op het VMBO/praktijkschool
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 05/02/2021
09:30 - 15:30

Categorieën


Ervaring leert dat wanneer uw kind met downsyndroom richting de bovenbouw gaat u al moet gaan nadenken over een eventueel geïntegreerd vervolgtraject na de basisschool. Hierbij komt veel kijken maar het is zeker de moeite waard om u alvast te oriënteren op de eventuele mogelijkheden die er zijn.

Op dit moment zijn bij de Down Academy ongeveer 15 leerlingen bekend die onderwijs volgen op een praktijkschool of VMBO. Deze leerlingen met downsyndroom die de hele basisschool hebben afgemaakt zijn jarenlang cognitief uitgedaagd én hebben met of zonder extra ondersteuning deelgenomen aan alles wat een reguliere school biedt. Zij willen verder leren in een reguliere omgeving. En dat kan!

Tijdens de studiedag willen we zowel ouders, basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs laten kennismaken met de mogelijkheden die er zijn om integratie op het reguliere VO succesvol te laten verlopen.

Hilde de Haan, projectleider van de Down Academy, en tevens ouder van een dochter met downsyndroom die een aantal jaren geleden haar VMBO basisdiploma heeft gehaald zal vanuit een theoretisch kader aangevuld door haar persoonlijke ervaringen vertellen over dit geslaagde integratietraject.

Tevens zullen er daarnaast een aantal professionals aan bod komen die vanuit de praktijk hun ervaringen met u delen.

Een dag uitermate geschikt voor een ieder die ook na de basisschool wil integreren en tevens ook zeer geschikt voor ouders en/of professionals die op dit moment een kind op het reguliere VMBO of praktijkschool onderwijs laten volgen!

Opgeven kan via onze website www.downacademy.nl

Reacties plaatsen niet mogelijk