(Voortgezet) Speciaal onderwijs
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 27/03/2020
00:00

Categorieën


IVM MET HET CORONAVIRUS IS DEZE ACTIVITEIT AFGELAST.

 

In het kader van de wet op passend onderwijs willen wij graag het speciaal onderwijs kennis laten maken met de mogelijkheden van leerlingen met Downsyndroom.

‘Wat zijn kenmerkende leer strategieën van leerlingen met Downsyndroom?
‘Welke interventies zijn nodig om deze leerlingen zo goed mogelijk te laten ontwikkelen
?
Wat is je visie op onderwijs aan leerlingen met Downsyndroom en hoe geef je die handen en voeten in de dagelijkse praktijk?’
‘Hoe begeleid je leerlingen in het vergroten van hun zelfredzaamheid?’

Bovenstaande vragen zullen deze dag in diverse presentaties aan de orde komen.

Hilde de Haan is ruim 20 jaar betrokken geweest bij de VIM. In het kader van de studie Master Educational Needs heeft zij 2 jaar geleden onderzoek gedaan naar het belang van het stimuleren van de cognitieve vaardigheden aan leerlingen met Downsyndroom op het VSO. Onlangs is zij in opdracht van de SDS gestart met het 3 jaar durende project “Down Academy” met als doel het realiseren van goed onderwijs aan kinderen met Downsyndroom.

Anneke Huiskamp is directeur van de Daniel de Brouwerschool uit Wilp  die voor de vijfde keer het predicaat Excellente school heeft gekregen. Het is belangrijk dat het team van de school een missie heeft. “Dat je weet waar je het voor doet”. “Waartoe doen wij ertoe als school? Wat onderscheidt ons van anderen?” Dat zijn de vragen die ze elkaar daar stellen. De missie van de Daniel de Brouwerschool zal deze dag gedeeld worden zodat het voor een ieder inzichtelijk wordt en mogelijk handvatten geeft om het onderwijs aan leerlingen op het (V)SO

Emily Veerman is ambulant begeleider Plateau Openbaar Onderwijs Assen en tevens trainer Begeleid Ontdekkend Leren (BOL) een trainingsmodel welke wetenschappelijk effectief is gebleken bij leerlingen met een verstandelijke beperking.  Het laat leerlingen zelf nadenken over hoe zij problemen kunnen oplossen. Het is een hulpmiddel om leerlingen te begeleiden en te trainen in het vergroten van de zelfredzaamheid in hun dagelijks leven: thuis en op school, op stage, op het werk en in hun vrije tijd. Daarnaast helpt BOL de begeleiders een stapje terug te doen, waar en wanneer dit kan.

Kosten

Ouders: € 95
Professionals: € 195
Donateurs van de SDS/VIM krijgen 20% korting op bovenstaande prijzen.Wordt donateur!

AANMELDEN

Reacties plaatsen niet mogelijk