WDSD Kern Amsterdam
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 25/03/2017
13:30 - 17:00

Locatie
Friendship Sport Center

Categorieën


Op zaterdag 25 maart organiseert Kern Amsterdam ter viering van Wereld Downsyndroomdag (21-3) een gezellige, gevarieerde en uitdagende sportdag voor kinderen met Down en hun broertjes en zusjes, van alle leeftijden.

Deelname aan deze sportdag is helemaal gratis, al is een donatie natuurlijk van harte welkom.
 
Ook organiseert kern Amsterdam de inmiddels welbekende en populaire ruilmarkt voor Down-specifieke ontwikkelingsmaterialen, waarvoor we weer jullie hulp vragen. Lees hierover verderop meer.
 
Het programma
Waar: Friendship Sport Center in Amsterdam Noord
Adres: Beemsterstraat 652, Amsterdam

Aankomst/aanmelding: 13:30
Warming up: 13:45
Start activiteiten in team-verband: 14:00
Afsluiting: 17:00

Aanmelden
Kom je ook? Meld je dan nu aan via info@downsyndroomamsterdam.nl.
Geef hierbij de namen en leeftijden van de deelnemende kinderen op.

Heel kleine kinderen / baby’s worden vanzelfsprekend niet ingedeeld in teams, maar we vinden het wel fijn te weten hoeveel mensen er komen. Geef je dit dus toch ook even door?

Wat gaan we doen
In teams van gelijkwaardige leeftijden / niveau’s volgen de kinderen op deze middag een sportief programma van sport en spel, wedstrijden en individuele uitdagingen. Zo kan kennis worden gemaakt met diverse sporten en spelletjes, terwijl we met elkaar genieten van elkaars sportieve prestaties.
De sport-uitdagingen worden aangepast naar de niveau’s van de kinderen zodat iedereen mee kan doen.

We starten de middag met een gezamenlijke warming up. De kinderen gaan daarna in teamverband sporten. Er zijn deze middag veel vrijwilligers aanwezig, die de teams en activiteiten begeleiden.
Deelname aan de sport-activiteiten wordt aan het einde van de middag feestelijk beloond, waarna we de middag gezamenlijk afsluiten!

Voor de aller jongsten zijn er speciale activiteiten zoals een babyhoek waar de baby’s kunnen relaxen, terwijl hun ouders elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een workshop babygebaren (de specifieke tijden volgen nog).

Naast de sportieve activiteiten kunnen kinderen in de centrale ruimte zich ook laten schminken. Om te ontspannen kunnen kinderen hier even lekker kleuren. En hier bieden we de kinderen ook een lekker glaasje limonade aan. Voor overige consumpties staan de reguliere kantine faciliteiten van het sport center ter beschikking (tegen betaling).

Ruilmarkt
Hoe werkt de ruilmarkt? Je doneert je Downspecifieke spel- en ontwikkelmaterialen (in goede staat) aan Downkern Amsterdam en mag in ruil andere aanwezige materialen meenemen. Niks ingebracht, maar wel interesse in aanwezige materialen? Dan betaal je een heel kleine vergoeding om spulletjes te mogen meenemen. Met de opbrengst van deze verkoop bekostigen we voor een deel deze dag.

Wat zijn Downspecifieke materialen? Dat zijn spel- en ontwikkelmaterialen die extra handig of leuk zijn voor kinderen met Down, zoals puzzels met extra grote knoppen, toetertjes om het blazen te oefenen, leespraatspulletjes, boekjes, telspelletjes, woordenkwartet, letters herkennen, kleurenspelletjes en lottospelletjes. Vergeet daarom niet je ongebruikte speelgoed & ontwikkelmaterialen mee te nemen! Andere kinderen zullen er blij mee zijn!

Aanmelden
Het belooft een enorm gezellige middag te worden in het prachtige Friendship Sport Center, de homebase van de sportclub Only Friends.

Kom je ook? Meld je dan nu aan via info@downsyndroomamsterdam.nl.
Geef hierbij de namen en leeftijden van de deelnemende kinderen op.

Heel kleine kinderen / baby’s worden vanzelfsprekend niet ingedeeld in teams, maar we vinden het wel fijn te weten hoeveel mensen er komen. Geef je dit dus toch ook even door?

Met sportieve groeten,
Annemieke, Dick, John, Machteld, Niels, Ronald en Tom.

Reacties plaatsen niet mogelijk