Wereld Downsyndroomdag
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 19/03/2022
Hele dag

Locatie
Borghuis

Categorieën


10-jarig jubileum Downkern Doetinchem wordt gevierd met familiedag tijdens Wereld Downsyndroom Dag.

 

“Tien jaar geleden zijn we gestart met een enthousiaste groep betrokken ouders en richtten we Downkern Doetinchem op met als doel op een ongedwongen manier uitwisselen van kennis en ervaring voor ouders/verzorgers en kinderen en jongvolwassenen met het Syndroom van Down. Ook organiseren we leuke en interessante activiteiten en ontmoetingen in de regio. We zijn een steunpunt voor ouders/verzorgers van kinderen met het syndroom van Down.”, aldus kinderfysiotherapeute Mary Broekhuijsen van de Downkern Doetinchem.

 

De kern organiseert met regelmaat ontmoetingen en activiteiten die gericht zijn op kennisdeling, sport, ontspanning en gezelligheid. Hierbij kan gedacht worden aan een informatiemarkt met diverse sprekers, speelochtend voor jonge kinderen, kerstactiviteit voor tieners en kerstborrel voor ouders, een bowling, disco of filmavond voor tieners en eens per jaar rondom Wereld Downsyndroom Dag. Wereld Downsyndroom Dag is ervoor bedoeld mensen bewust te maken van het Syndroom van Down en mensen met Downsyndroom wereldwijd in het zonnetje te zetten. Wij organiseren daarom een spectaculaire familiedag voor het gehele gezin.

 

Op 21 maart wordt deze dag wereldwijd gevierd en sinds 10 jaar viert de Downkern Doetinchem dit feestje ook mee. En dat is altijd een groot succes. ‘Helaas konden we het afgelopen jaar weinig organiseren en ouders elkaar dus ook minder treffen om ervaringen uit te wisselen. We zijn dan ook dolblij dat we het dit jaar door kunnen laten doorgaan en kinderen en hun ouders en broertjes en zusjes een gezellige dag kunnen bezorgen in een veilige, voor hen geschikte omgeving”, zegt Wouter Bongers, kernouder van het eerste uur. ‘Het programma moet goed passen bij onze doelgroep, en daarom wordt het dit jaar op 19 Maart bij het Borghuis in Doetinchem gevierd.’ In dit restaurant zijn mensen met een beperking onderdeel van het team van het restaurant. De burgemeester zal de feestelijke dag openen.

 

Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd in en rond het Borghuis, zoals een huifkartocht door Doetinchem. Er is een goochelaar aanwezig om het publiek te laten verbazen, een ballonnenartiest en er is zelfs een fotograaf aanwezig om een fotoshoot te maken van het gezin. Tevens is er een loterij met fantastische prijzen. Als hoogtepunt zal de Taraboemboemband optreden, zodat er tijdens dit feest ook gedanst en gezongen kan worden.

 

‘Heel fijn dat we eindelijk gezinnen met een kind met Downsyndroom weer wat vertier kunnen bieden en dat ze op deze informele manier elkaar weer kunnen ontmoeten. We hebben er zin en zijn blij dat we al meer dan 10 jaar bestaan als steunpunt voor gezinnen in de regio.’ aldus Evelien O’Sullivan, kernouder Downkern Doetinchem.

 

We zijn een actieve kern en streven ernaar de activiteiten die we jaarlijks organiseren zoveel mogelijk kosteloos of tegen onkostenvergoeding aan te bieden aan gezinnen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers, donateurs en sponsoren en daarom blij met elke financiële bijdrage om deze dag mogelijk te maken. Mede door de steun van onze sponsoren blijven ouders van kinderen met het Syndroom van Down elkaar vinden en kunnen zij de juiste hulp krijgen bij de opvoeding van hun kind en werken we toe naar inclusiviteit in de maatschappij.

Kijk op www.downindoetinchem.nl voor meer informatie over Wereld Downsyndroom dag (aanmelden kan nog tot 10 Maart) of een van de andere activiteiten.

Reacties plaatsen niet mogelijk