Wet en regelgeving; hoe vind ik mijn weg?
Map Unavailable

Datum/Tijd
Date(s) - 06/11/2020
09:30 - 15:30

Categorieën


Op vrijdag 6 november kun je (wellicht eindelijk) in begrijpelijke taal een antwoord krijgen op al je vragen rondom persoonsgebonden budget en de wet en regelgeving t.a.v. een leerling met Downsyndroom op de basisschool!

Een persoonsgebonden budget (pgb) is bestemd voor zorg, niet voor onderwijs wordt er vaak gezegd

Maar er zijn zeker mogelijkheden om met een pgb extra zorg en begeleiding binnen het onderwijs te regelen. Hiervan zijn ouders maar zeker scholen vaak niet van op de hoogte. Mieke Westmeijer voorlichter van belangenvereniging Per Saldo dé landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) zal deze dag op een inzichtelijke manier hopelijk al uw ingewikkelde vragen rondom het PGB weten te beantwoorden. Niet alleen vragen rondom PGB en onderwijs zullen de revue passeren maar ook PGB vragen in een

Daarnaast zal het Steunpunt Onderwijs bestaande uit José Smits en Jacqueline Schoonheim kennis verstrekken rondom de wet en regelgeving. Ze zijn deskundig op het gebied van inclusie en weten welke aanpassingen binnen een reguliere school mogelijk zijn. Ze denken mee met ouders én school. Ze weten wie te benaderen voor extra expertise of financiële ondersteuning. Ze kunnen helpen bij het voorbereiden van gesprekken, en indien nodig gaan ze mee naar gesprekken om steun te geven en mee te denken over een oplossing. Ze geven advies en ondersteuning in het veld, met passie en kennis van zaken.

Dit is een online studiedag. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom corona hebben we besloten dat al onze trainingen voor 2020 online gaan plaats vinden. U ontvangt EUR 20,- korting op de studiedag.

Via onze website www.downacademy.nl kun je je aanmelden. Hier staan ook de prijzen van alle studiedagen.

Reacties plaatsen niet mogelijk