Workshop Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn
Loading Map....

Datum/Tijd
Date(s) - 30/11/2019
10:00 - 15:30

Locatie
Centrum voor kinderfysiotherapie

Categorieën


De Rekenlijn is een rekenmethode voor kinderen met Downsyndroom en andere kinderen die baat hebben bij het rekenen in kleine stapjes.

Bij de Rekenvoorbereiding wordt rekening gehouden met de sterke en zwakke kanten van deze kinderen. De uitleg en de opbouw van de methode gaat uit van de specifieke leerpsychologie.
De methode werkt met kleine, zorgvuldig opgebouwde stapjes, zodat er voor gezorgd wordt dat het kind na de Rekenvoorbereiding ook echt goed voorbereid is op het maken van sommen.
Het kind leert rekentaal, om daarna werkelijk begrijpend te kunnen rekenen. Deze eendaagse workshop is gericht op ouders, leerkrachten en begeleiders rond het kind. Deze dag worden de achtergronden en de methodiek van de Rekenvoorbereiding toegelicht. Het leren gaat bij deze kinderen niet alleen trager, maar ook op een andere manier. Rekenvaardigheden slijten niet in door veelvuldig aanbieden. Met het op juiste wijze volgen van de Rekenvoorbereiding zorgen we ervoor dat kinderen niet ‘tellend rekenen’, maar dat vaardigheden echt in het geheugen van het kind terecht komt, werkend vanuit de belevingswereld van het kind.

 

De workshop georganiseerd i.s.m. (SDS)Down-kern Doetinchem, in samenwerking met het Centrum voor Kinderfysiotherapie in Doetinchem en wordt gegeven op zaterdag 30 november 2019, van 10.00 tot 15.30 uur op de locatie van het Centrum voor Kinderfysiotherapie. Adres:
Lorentzlaan 2, 7002 HB Doetinchem.

De workshop kost € 90,00 p.p., de map Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn € 25,00 per map, dus in totaal € 115,00 (tenzij u aangeeft de map niet nodig te hebben). De prijs is inclusief koffie
en thee. Tijdens de workshop wordt u tevens een gratis lunch aangeboden door het Centrum voor Kinderfysiotherapie.

Reacties plaatsen niet mogelijk