Het beeld van Downsyndroom

In de media wordt aandacht besteed aan de NIPT. In veel discussies wordt Downsyndroom als groot probleem neergezet. Hierbij gaan deze mensen helemaal voorbij aan het feit dat we het over kinderen hebben.  Veel ouders voelen zich machteloos in deze discussie. Moet je je nou werkelijk verdedigen omdat je een kind met Downsyndroom hebt? Dat kan toch niet!

We gaan met elkaar een witboek maken. We nodigen iedereen uit om je verhaal te mailen. Een zin, een alinea of een pagina, alles mag. Schrijf over je dromen, de gewone en mooie kanten, over je zorgen en over de uitdagingen waar je voor staat. Mail naar: witboek@downsyndroom.nl

Al jullie verhalen zullen samen het echte beeld van Downsyndroom vormen.

​We bundelen alle verhalen. We zetten ze op de website (anoniem). En we bundelen alle verhalen tot een witboek. Dat gaan we aanbieden aan de minister en het ministerie, aan alle verloskundigen/gynaecologen, aan iedereen waarvan wij het nodig vinden dat ze het echte beeld te lezen krijgen.

Mocht je voor het witboek ook een foto willen opsturen, graag. Vermeld erbij wie er op de foto staan. Als je een foto stuurt, stem je ermee in dat we die gaan afdrukken in het witboek.

Reacties plaatsen niet mogelijk