Hoe anders wordt je leven als je een kindje krijgt met Downsyndroom?

De documentaire “Als ik dit vooraf had geweten…” is een realistische kijk op het gezinsleven met een kindje met Downsyndroom.

Toen Angela van der Woude in 2014 moeder werd van een zoontje met Downsyndroom, had zij behoefte aan een documentaire die een realistisch beeld zou geven van het gezinsleven met een kindje met Downsyndroom. Omdat een dergelijke documentaire niet bestond, besloten zij en Marlies Wisse om deze te gaan maken.

Na een lang traject van crowdfunding en fondsenwerving lukte het om het benodigde geld bij een te krijgen. En nu presenteren wij samen met Stichting Downsyndroom en 5gradenoost depremière van de documentaire “Als ik dit vooraf had geweten…” op 22 maart in het Laak Theater in Den Haag. De première begint om 20:00, met een inloop vanaf 19:00.

Als kijker word je meegenomen in het leven van drie verschillende gezinnen die het nieuws kregen dat hun kindje Downsyndroom heeft. Ze nemen je mee in hun belevingswereld, vanaf de zwangerschap tot aan waar ze nu staan. De verhalen van de drie gezinnen worden gekenmerkt door verdriet, onzekerheid, blijdschap, spanning en vertrouwen, maar ook door onwetendheid, dankbaarheid, angst en bovenal de liefde tussen ouder en kind.

De documentaire is vooral bedoeld voor de nieuwe en toekomstige ouders van een kindje met Downsyndroom. Waar het nieuwe ouders een stuk steun en support kan bieden, geeft het zwangere vrouwen een realistisch beeld van de situatie. Na de première zal de documentaire te zien zijn via de website van Stichting Downsyndroom, www.downsyndroom.nl/zwanger

Reacties plaatsen niet mogelijk