Professionals

De Stichting Downsyndroom is het kenniscentrum voor vragen en informatie over alle aspecten van Downsyndroom. Zeker ook voor de professionele hulpverleners hebben wij zeer veel bruikbare kennis en ervaring om u te helpen bij de juiste benadering en behandeling van uw cliënt en patiënt.

Ter ondersteuning van de kinderarts is er een richtlijn voor multidisciplinaire medische begeleiding van kinderen met Downsyndroom .
Er is ook een duidelijke samenvatting beschikbaar onder bovenstaande link.

Van december 2008 t/m augustus 2009 heeft de SDS een grote online enquete uitgezet. In de bijlage de gebundelde artikelen van Gert de Graaf, wetenschappelijk medewerker SDS en anderen, over de resultaten. De grote SDS enquete.

Wij raden hulpverleners aan om ook kennis te nemen van de informatie voor ouders op de levenslooppagina’s (zie rechts op deze pagina onder ‘levensloop’). Veel van deze informatie is zeker ook relevant voor professionals. Verder kunt u hieronder, op deze website, die nog volop in ontwikkeling is, informatie specifiek voor hulpverleners vinden over de volgende onderwerpen:

Voor overige vragen kunt u mailen of bellen met de onze professionele helpdesk op het landelijk bureau.

Reacties plaatsen niet mogelijk