Reguliere plaatsing

Als vuistregel kan worden aangeraden om een jaar of anderhalf jaar voordat je kind vier wordt contacten te leggen met één of meerdere scholen. Aan de andere kant moet je dit ook weer niet te vroeg doen, want je moet zelf in de mogelijkheden van je kind zijn gaan geloven. Lees hier meer over de eerste contacten met de reguliere school.

Op het video kanaal Leraar24 zijn veel informatieve filmpjes te zien van kinderen met Downsyndroom op school. Een echte aanrader: www.leraar24.nl/dossier/3413.
Hier vind je meer over het samenstellen van een informatiepakket voor de basisschool over de integratie van leerlingen met Downsyndroom.

Meer praktische informatie kun je vinden via onderstaande links

Meer lezen:
  • Bestel onze ‘Leidraad Onderwijs’, via de webshop. Een zo volledig mogelijk “draaiboek” van het voortraject voor en de situatie in het onderwijs van kinderen met Downsyndroom, regulier zowel als speciaal.
  • Download de brochure https://www.downsyndroom.nl/download/down+up/2002/LSL(2).pdf met veel tips hoe de sociale integratie van leerlingen met Downsyndroom te ondersteunen.

Reacties plaatsen niet mogelijk