Video overzicht

Deze film is in opdracht van de SDS is gemaakt. Het is een korte animatie voor schoolkinderen waarin Downsyndroom wordt uitgelegd.

WWIH-Downsyndroom from WeetWatIkHeb on Vimeo.


Kleine Stapjes, Grote Sprong
Deze dvd laat de kracht van Early Intervention zien voor kinderen met Downsyndroom. Vier gezinnen vertellen over hun ervaringen met het early intervention programma Kleine Stapjes. Bekijk de dvd hier

Er is nog een instructie dvd over Kleine Stapjes, klik hier


Mirte
“Mirte” is een film over het leven van Mirte de Graaf, een meisje met Downsyndroom. Mirte is een enorm belangrijk rolmodel binnen de Stichting Downsyndroom (SDS). Zonder haar zouden we nu minder weten van de mogelijkheden van mensen met Downsyndroom. De film laat zien dat we zoveel meer mogen en kunnen verwachten van mensen met een verstandelijke belemmering.

De ouders van Mirte hebben haar ontwikkeling systematisch gestimuleerd. Doel is om haar zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten functioneren binnen de samenleving. Mirte gaat naar een gewone basisschool en naar een gewone VMBO school. Ze maakt onderdeel uit van een sociaal leven. Mirte is helaas slechts vijftien jaar geworden. Volkomen onverwacht overlijdt ze op 2 april 2005.

Mirte’s ouders hebben haar ontwikkeling vanaf de geboorte op video vastgelegd. De film “Mirte” laat fragmenten van deze unieke beelden zien afgewisseld met interviews met de ouders, familie en betrokkenen. 


Down to Earth
DOWN TO EARTH is gemaakt in opdracht van de stichting Downsyndroom en is bedoeld als leidraad voor ouders van kinderen met Downsyndroom of een andersoortige verstandelijke belemmering, voor leerkrachten van reguliere basisscholen en voor Pabo’s en beleidsmakers. De kleding is inmiddels wat gedateerd, maar de inhoud is dat niet.

 

Down ahead
Deze film is bedoeld om een breed publiek van ouders en begeleiders van kinderen met Downsyndroom, leerkrachten en schoolleiders in het basis- en vervolgonderwijs en beleidsmakers een beter inzicht te verschaffen in de mogelijkheden van scholieren met Downsyndroom in het reguliere vervolgonderwijs. De film is in 2005 gemaakt, maar is nog steeds een bron van inspiratie.


 

Get Down on it!
Deze film is bedoeld om een breed publiek van ouders en begeleiders van kinderen en jong volwassenen met Downsyndroom én (toekomstige) collega’s van werknemers met Downsyndroom, werkgevers en beleidsmakers een beter inzicht te verschaffen in de mogelijkheden van mensen met Downsyndroom op de ‘gewone’ werkvloer: https://vimeo.com/8347374

Settling Down
Met deze video over jongvolwassenen met Downsyndroom op de drempel van zelfstandig wonen wil de SDS een breed publiek van ouders, professionele begeleiders, zorgaanbieders en beleidsmakers een beter inzicht verschaffen in deze thematiek. Deze film is al wat ouder, maar de besproken thematieken zijn nog steeds eigentijds. 

Down voor Dummies: https://www.npo.nl/down-voor-dummies/POMS_S_BNN_601440

https://www.npo.nl/bio-bits/08-11-2012/NPS_1207530
Aan de hand van een 2-ei-ige tweeling waarvan 1 Downsyndroom heeft en de ander niet worden de feiten over chromosomen uitgelegd voor kinderen

https://www.npo.nl/niks-te-gek/08-10-2012/NPS_1210975
Ricky en Peetjie op vakantie zonder hun ouders

eerste aflevering van Downsitie: https://www.youtube.com/watch?v=B7Ut-BzlfOs Meer zien? Bestel de dvd

Ook maken we een overzicht van video’s die mensen ons sturen.

Zwemdiploma van Nadien

 

Reacties plaatsen niet mogelijk