Medewerker met Downsyndroom krijgt vast contract

De altijd goedgemutste vakkenvuller Tom Voogt (24) uit Schipluiden is de eerste supermarktmedewerker met Downsyndroom die een vaste aanstelling heeft gekregen.

Tom Voogt heeft een droom. Hij wil het liefst manager van de Albert Heijn worden. Mogelijk gaat hem dat nog lukken ook want hij is de ideale werknemer. Voogt is altijd op tijd en verzuimt nooit. Quinten van der Meis is de supermarktmanager in het centrum van Delft en baas van Tom. Hij aarzelde geen moment toen er na drie tijdelijke contracten een besluit moest worden genomen. ”Hij past heel goed in het team met allemaal jonge mensen”, zegt Van der Meis. ”Hij is loyaal, vriendelijk, enthousiast en ontzettend gemotiveerd. Zo’n medewerker neem ik met alle liefde aan.”

Uit cijfers van de Stichting Down Syndroom blijkt dat van de circa 1700 mensen met down tussen de 21 en 30 jaar nog geen vijf procent een betaalde baan heeft in een regulier bedrijf. ”Officiële cijfers zijn niet bekend, maar naar schatting gaat het om ongeveer vijftig mensen”, zegt woordvoerder Gert de Graaf. ”Het komt dus niet veel voor, maar tegelijkertijd blijkt ook dat werkgevers positiever tegen deze groep aankijken dan ouders en leerkrachten vaak denken.” Het is dus best bijzonder, Tom Voogt heeft dan ook de krant gehaald, klik hier.

 

Reacties plaatsen niet mogelijk